Ga terug
+ servings

Chocolate chip cookie dough ijs

Chocolate chip cookie dough ijs, wie kent het niet? Deze overheerlijke ijssmaak van Ben & Jerry maak je hartstikke gemakkelijk zelf in je eigen keuken.
Porties: 1 bak vol

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 3 tl vanillepasta (of 3 tl vanille extract of 1 merg van 1 vanillestokje)
  • ½-¾ van het eetbare cookie dough  (volgens recept)

Instructies

  • Begin met het maken van het koekdeeg volgens recept.
  • Maak dan het ijs. Klop de slagroom in een kom stijf. Voeg de gecondenseerde melk en vanillepasta toe en spatel rustig tot een egaal mengsel.
  • Maak kleine balletjes van het koekdeeg en voeg deze toe aan het ijsmengsel. Spatel er voorzichtig doorheen, je wilt niet dat je ijsmengsel te dun wordt. Giet het ijs in een afsluitbare bak en zet -met de deksel erop- in de vriezer.
  • Laat het cookie dough ijs minimaal 6 uur in de vriezer staan.
  • Haal 10-15 minuten voor serveren uit de vriezer zodat je er eenvoudig bolletjes van kunt scheppen
Tips

Voeg zoveel stukjes cookie dough toe als je wilt. De helft van het recept vind ik (voor mijzelf) toch wel een minimum, maar nog wat meer is ook lekker. Je houdt (als het goed is) een beetje deeg over, daar kun je gelijk lekker van snoepen.