Ga terug
+ servings

Gevuld stokbrood met roomkaas

Dit smakelijke gevuld stokbrood met roomkaas met een Italiaans tintje staat perfect op de buffettafel of bij de barbecue.
Porties: 1 stuk stokbrood van 25-30 cm

Ingrediënten

  • stokbrood (stuk van 25-30 cm)
  • 150 gram roomkaas
  • 25 gram geraspte kaas
  • 5 zongedroogde tomaten (in kleine stukjes)
  • 15 gram pijnboompitjes (geroosterd)
  • 15 blaadjes basilicum (fijngesneden)
  • 50 gram Parmaham (fijngesneden)
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Snijd een stuk van je stokbrood af en pak er een broodmes bij. Steek het mes in het midden van het brood, doe dit op een paar verschillende plekken zodat het midden loskomt. Hol op deze manier het stokbrood uit. Verwijder niet te veel brood, alleen een korstje met vulling is natuurlijk niet heel erg lekker.
  • Als het brood is uitgehold kun je de vulling maken. Doe de rest van de ingrediënten bij elkaar in een schaaltje en roer dit goed door elkaar. Schep steeds kleine beetjes van de vulling in het stokbrood en duw dit aan met bijvoorbeeld de achterkant van een mes of pollepel. Ga zo door tot je het hele stokbrood hebt gevuld.
  • In principe bent je klaar en kun je het brood al aansnijden. Ikzelf pak het brood even in met folie en leg het een half uurtje in de koelkast, dan snijd hij net wat beter aan. Je kunt het overigens ook prima voorbereiden eerder op de dag en in de koelkast bewaren (goed verpakt!) tot je hem nodig hebt.
Tips

Je kunt ook een afbakstokbrood gebruiken, maar ik geef zelf de voorkeur aan een reeds gebakken stokbrood. Dat is net even iets groter en wat steviger om uit te hollen en te vullen.