Ga terug
–+ servings
CITROEN-ROZEMARIJN SCONES maken
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Citroen-rozemarijn scones

De combinatie van kruidige rozemarijn en frisse citroen werken ontzettend goed in deze heerlijke scones. Perfect voor de brunch of high tea!
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • rasp van een kleine citroen
  • 1,5 tl rozemarijn
  • 150 ml melk + extra voor insmeren

Instructies

  • Doe zelfrijzend bakmeel, zout, citroenrasp, rozemarijn en boter in een kom. Wrijf de boter tussen je vingers zodat er een ietwat kruimelig mengsel ontstaat.
  • Giet de melk erbij en roer kort even door. Kneed verder met de hand tot er een stevige bal deeg is ontstaan.
  • Rol uit tot ongeveer 3 cm dikte en steek de scones uit met de uitsteker. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met een beetje melk.
  • Bak de scones in 12-15 minuten op 220 graden (boven- en onderwarmte) of tot ze licht beginnen te kleuren.

Tips

Serveer deze scones met clotted cream en lemon curd.
Bewaren
De scones zijn 3-4 dagen buiten de koelkast houdbaar.