Ga terug
+ servings

Abrikozen-yoghurtcake

Een heerlijk frisse en smeuïge cake die perfect past bij het voorjaar en de paasdagen. Ga jij hem maken?
Porties: 15 personen
Voor een 18x30cm vorm

Ingrediënten

  • 160 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 150 ml yoghurt mager of vol
  • 3 eieren M
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 ml zonnebloemolie
  • paar flinke eetlepels Hero abrikozenjam

Topping

Instructies

  • Neem twee kommen, in de eerste voeg je bloem, suiker, bakpoeder en zout samen. Roer even kort door elkaar. In de tweede kom klop je yoghurt, eieren, vanille-extract en zonnebloemolie door elkaar. Giet dit bij de kom met bloem en spatel door elkaar.
  • Bekleed een bakvorm van ongeveer 18×30 cm met bakpapier en giet het beslag in de vorm. Roer de abrikozenjam even los en verdeel met een lepel wat jam over het gehele oppervlak. Gebruik een mes (of achterkant van je lepeom er swirls van te maken in het cakebeslag.
  • Bak de cake in ongeveer 30-35 minuten op 175 graden (boven- en onderwarmte).
  • In de tussentijd kun je de cream cheese frosting volgens recept maken.
  • Wanneer de cake helemaal is afgekoeld snijd je deze in blokjes. Verdeel de frosting over de cakeblokjes en maak het af met een paaseitje. Je kunt natuurlijk ook eerst frosting over de hele cake verdelen en deze daarna in stukken snijden.
Bewaren

De cake is ongeveer 5 dagen houdbaar buiten de koelkast, verpak deze in folie. De frosting kun je tot een week bewaren in de koelkast. Eenmaal samengevoegd bewaar je de cake afgedekt in de koelkast voor maximaal 3 dagen. Het handigst is om de cake niet al te lang voor serveren nog even af te maken, dat is het lekkerst.