Ga terug
+ servings

Italiaans sodabread

Een sodabread in Italiaanse sferen door onder andere de toevoeging van olijven, zongedroogde tomaatjes en parmezaanse kaas. Heerlijk bij een kom tomatensoep.
Porties: 1 brood

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 1,5 tl baking soda
  • 400 ml karnemelk
  • 75 gram zongedroogde tomaatjes in stukjes
  • 75 gram zwarte olijven in stukjes
  • 100 gram parmezaanse kaas geraspt
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • peper

Instructies

  • Voeg bloem, zout, peper, baking soda, tomaatjtes, olijven en kaas samen in een kom, roer even door met een spatel.
  • Giet de karnemelk erbij en mix tot een samenhangend deeg. Je deeg zal wat plakkerig zijn, dat hoort zo. Verdeel het deeg in twee delen en vorm er met je handen langwerpige broden van. Omdat het zo plakkerig is, werkt het prettig om je handen eerst even in te vetten met wat (olijf)olie. Leg de broden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de broden in 25 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

Goed verpakt en buiten de koelkast 3-4 dagen houdbaar.