Ga terug
+ servings
BRAMEN TIRAMISU bakken
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Bramen tiramisu

Tiramisu met een twist. En dan ook een hele lekkere twist! Deze bramen tiramisu is perfect voor vier personen.
Porties: 4 Personen

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 1 el citroensap
  • 24 lange vingers
  • sinaasappelsap
  • 200 gram bramen

Instructies

  • Klop de slagroom en suiker stijf. In een andere kom voeg je de citroensap toe aan de mascarpone, roer dit er rustig en voorzichtig doorheen. Schep de opgeklopte slagroom door het mascarpone mengsel. Spatel rustig zodat het een stevige room blijft. Schep de room in een spuitzak en leg hem even in de koelkast.
  • Zet vier schoteltjes klaar en pak de lange vingers en sinaasappelsap erbij. Doop de helft van de lange vingers in de sinaasappelsap en leg er op elk schoteltje drie naast elkaar. Pak de spuitzak met room erbij, knip de punt eraf en spuit een laagje room op de bodem van lange vingers.
  • Neem ongeveer de helft van de bramen en halveer deze met een mesje, verdeel ze over de room en druk ze er een heel klein beetje in. Doop nu de rest van de lange vingers in het sap en leg deze bovenop de vulling.
  • Breng weer een laagje crème aan en maak het af met drie hele bramen bovenop.
Bewaren
Dek de schoteltjes af met folie en zet ze in de koelkast tot je ze nodig hebt. Je kunt deze bramen tiramisu prima eerder op de dag maken of zelfs een dag eerder.