Ga terug
+ servings

Lemon curd cake truffels

Een heerlijk eenvoudig recept voor lemon curd cake truffels. Maak ze voor een feestje, deel ze uit, of smikkel ze gewoon lekker zelf op!
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram cake
  • 50 gram lemon curd* (volgens recept)
  • 200 gram witte chocolade

Instructies

  • Verkruimel de cake in een kom, ik gebruikte hier een vork voor en ‘prakte’ de cake als het ware tot het alleen nog maar kruimels waren. Voeg dan de lemon curd toe en prak dit er doorheen.
  • Het mengsel is goed als je een klein beetje van het mengsel in je hand tot een balletje knijpt en het zijn vorm goed behoudt. Het mag er op dit moment nog best kruimelig uitzien. Voeg dus niet gelijk extra lemon curd toe omdat het er nog droog en kruimelig uitziet. Draai 12 balletjes van het cakemengsel en zet deze even in de koelkast.
  • In de tussentijd smelt je tweederde van de chocolade au bain-marie. Wanneer dit gesmolten is haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Blijf rustig roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten.
  • Haal de cake truffels uit de koelkast en dip deze in de chocolade. In dit artikel geef ik je wat tips voor het dippen van truffels en bonbons. Na het dippen leg je ze op een velletje bakpapier. Wanneer je de laatste truffel gedipt hebt, breng je bij de eerst truffel decoraties aan van de overgebleven chocola. Drizzle de chocolade over alle truffels.
  • Laat de chocolade helemaal uitharden voordat je de lemon curd cake truffels serveert.
Tips

*De hoeveelheid lemon curd kan verschillen per soort cake. Voeg dus niet gelijk alles toe.

Bewaren

lees hier hoe je de truffels bewaart.