Met deze eetbare cristmas crackers van filodeeg gevuld met kip, feta en pompoen wordt het gegarandeerd een feest.
10-12 stuks
Ingrediënten
10-12vellen filodeeg
olijfolie
Voor de vulling
2kipfilets
200gramfeta
300grampompoenblokjes
1tlpaprikapoeder
0,5tltijm
zout en peper
Extra nodig
24stukjesbindtouw
Instructies
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en doe samen met de pompoenblokjes in een hete pan met een scheutje olijfolie.
Breng op smaak met de kruiden en bak de kip kort aan. Dit hoeft echt maar 1-2 minuten te duren, aangezien de kip en pompoen in de oven verder zullen garen.
Verkruimel de feta en voeg toe aan de afgekoelde kip en pompoen.
Smeer de filodeegvellen ruim in met olijfolie en verdeel de vulling over de vellen deeg. Rol het filodeeg op als een christmas cracker, waarbij je de uiteinden vrij laat en vastbindt met de stukjes bindtouw. Plaats op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de filodeeg christmas crackers in 12 minuten krokant en knapperig in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren
Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast voor 1-2 dagen. Let op: het filodeeg worden dan minder knapperig.