Go Back
–+ servings

Caprese croissants

Heerlijke croissants gevuld met een klassieke Italiaanse smaakcombinatie: tomaat, mozzarella en basilicum.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg
  • 4-6 el pesto
  • 12 stuks zongedroogde tomaten fijngesneden
  • 2 handjes geraspte mozzarella
  • 1 ei geklutst

Instructies

  • Rol het deeg uit en volg de snijlijnen om er 6 driehoeken van te maken. Smeer het deeg in met pesto.
  • Snijd de tomaten fijn en verdeel deze met de mozzarella over het deeg.
  • Rol het deeg op tot croissants en leg op de bakplaat. Smeer ze in met het geklutste eitje en strooi er eventueel nog wat extra kaas over.
  • Bak de caprese croissantjes in 12 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Bewaren

goed verpakt 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.