Ga terug

Caeser salade spiesjes

Deze Caeser salade spiesjes staan het hele jaar door mooi op elke feesttafel. Eenvoudig te maken én erg smaakvol!

Ingrediënten

  • (romaine)sla
  • cherry tomaatjes
  • kipblokjes
  • zout en peper (naar smaak)
  • grote croutons (zelfgemaakt)
  • caesar dressing

Instructies

  • Als je nog geen croutons hebt, maak je die als eerst. Grote croutons maak ik altijd zelf. In dit geval door een restje stokbrood in dunne plakjes te snijden en te halveren. Nadat ik iets heb gebakken en de oven uit heb gezet, schuif ik een bakplaat met de restjes brood in de oven. Na een half uurtje zijn ze zeker al klaar, maar ik laat ze meestal gewoon staan tot de oven is afgekoeld. De zelfgemaakte croutons bewaar je in een gripzakje en zijn zo best lang houdbaar.
  • Met een prikker maak je heel voorzichtig gaatjes in de croutons. Door ze zacht tegen de crouton te drukken en als het ware te draaien ontstaat er langzaam maar zeker een gaatje. Er zullen er vast een paar stuk gaan, maar die kun je dan gewoon weer bewaren in de zak met croutons.
  • Bak de kipblokjes in een scheutje olie met wat zout en peper gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen.
  • Tijd om de spiesjes samen te stellen. Je kunt natuurlijk zelf bepalen wat en hoeveel je eraan prikt, maar ik hield deze volgorde aan: sla, tomaatje, crouton, sla, kip, tomaatje, sla.
  • Leg de salade spiesjes op een bord. Drizzle er wat caesar salade dressing overheen en ze zijn klaar om te serveren!
Tips

En je hebt uiteraard ook prikker nodig om de spiesjes te maken.

Bewaren

Je kunt deze spiesjes best even van te voren maken. Bedek de schaal dan en zet deze in de koelkast tot gebruik. Houd er wel rekening mee dat de croutons was zachter kunnen worden.