Ga terug
–+ servings
ABRIKOOS-CHIPOTLE GEHAKTBALLETJES
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

abrikoos-chipotle gehaktballetjes

Gehaktballetjes van kipgehakt in een heerlijk zoet en lichtpittig sausje. Perfect voor bij iedere borrel!
Porties: 18 stuks

Ingrediënten

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 5-6 el paneermeel
  • handje peterselie fijngesneden
  • peper en zout
  • 100 gram abrikozenjam
  • 50 gram chipotlesaus

Instructies

  • Kneed gehakt, ei, paneermeel, peterselie, peper en zout goed door. Draai kleine balletjes van het mengsel. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom aan.
  • Voeg dan de abrikozenjam en chipotlesaus toe en laat op een gemiddeld vuur pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn.

Tips

Warm de balletjes even op in een pan als ze uit de koelkast komen, dan zien ze er in het sausje ook weer een stuk mooier uit.
Bewaren
In een afgesloten verpakking in de koelkast 3 tot 4 dagen houdbaar.