Ga terug
+ servings

Chocolate chip madeleines

Deze chocolate chip madeleines zijn een heerlijk simpele variatie op het bekende Franse cakeje. Met dit makkelijke recept maak je ze eenvoudig zelf.
Porties: 24 stuks
Madeleines bakvorm

Ingrediënten

  • 2 eieren L
  • 125 gram ongezouten roomboter gesmolten en afgekoeld
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 gram bloem gezeefd
  • snuf zout
  • 100 gram chocolate chips melk, mini of fijngehakt

Instructies

  • Mix de eieren en suiker schuimig tot het drie keer in volume is toegenomen. Ga uit van minstens vijf minuten mixen.
  • Spatel de gesmolten boter en bloem in delen door het beslag. Voeg ook het vanille-extract en zout toe. Schep als laatste de chocolate chips er doorheen.
  • Vul een grote spuitzak, of twee kleinere, met het beslag. Laat minstens 2 uur in de koelkast rusten voordat je verder gaat.
  • Vet een madeleine bakvorm in en bestuif deze met bloem. Spuit het beslag in de vormpjes.
  • Bak de madeleines in 8-10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Geen spuitzak in huis? Het beslag kan ook met twee theelepels in de vorm geschept worden.

Bewaren

In een afgesloten (koek)trommel blijven de madeleines 3-4 dagen goed.