Ga terug
+ servings

Kaasscones

In deze kaasscones vind je maar liefst drie soorten kaas. Een scone voor de echte kaasliefhebber.
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • 40 gram ongezouten roomboter in klontjes gesneden
  • 50 gram geraspte cheddar kaas
  • 50 gram geraspte mozzarella kaas
  • 50 gram geraspte Goudse kaas
  • zout en peper
  • 150 ml melk halfvol of vol

Instructies

  • Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de klontjes roomboter in een kom. Wrijf de boter tussen je vingertoppen door het meel, het wordt dan een beetje kruimelig.
  • Zodra je een kruimelig meel hebt voeg je de drie soorten kaas toe en breng je het op smaak met een snuf zout en een beetje peper.
  • Voeg als laatst de melk toe en roer dit met een spatel door tot je een klonterig mengsel krijgt. Met de hand kneed je het verder tot een samenhangend deeg.
  • Vorm een bal van het deeg en druk het plat tot je een ronde schijf van ongeveer 3-4 cm dikte hebt. Snijd met een scherp mes de schijf in 8 punten.
  • Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk.
  • bak de scones in 12-15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Serveer met (kruiden)roomkaas.

Bewaren

Verpakt 2-3 dagen buiten de koelkast. In de vriezer tot wel 3 maanden houdbaar.