Ga terug

Gevulde courgette met gehakt

Deze gevulde courgette met gehakt en groente is een heerlijk avondmaal. En ook nog eens hartstikke makkelijk te maken!
1 - 2 porties

Ingredi├źnten

  • 1 courgette
  • 1 sjalot
  • 150 gram gehakt
  • 1 teentje knoflook (fijn geperst)
  • 1 rode paprika
  • 30 gram geraspte kaas
  • peper en zout

Instructies

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 ┬░C (boven- en onderwarmte). Halveer de courgette en verwijder de zaadlijsten.
  • Verhit een beetje olie in een pan. Snipper het sjalotje en bak glazig. Voeg het gehakt, de knoflook, peper en zout toe. Bak rul. Snijd de paprika in kleine stukjes en voeg toe. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout of kruiden naar keuze.
  • Vul de courgettehelften rijkelijk met de vulling en bestrooi met de kaas. Plaats op je bakplaat en plaats 15 minuten in de oven.

Tips

  • Bewaren: De gevulde courgette is het lekkerste om gelijk te serveren. Maar je kunt ze ook 1-2 dagen in de koelkast bewaren en later weer opwarmen.