Ga terug

Koningsdag plaatcake

Bij Koningsdag horen uiteraard lekkere zoete hapjes. Wat dacht je van deze Koningsdag plaatcake in de kleuren van de Nederlandse vlag mét oranje sprinkles. Hollandser kan het niet.

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren (M)
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 gram bloem
  • snufje zout
  • rode en blauwe voedingskleurstof (op gelbasis)

Voor de room

Instructies

  • Meng in een kom de boter en suiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel. Voeg het vanille-extract toe en mix nogmaals. Als laatste voeg je het bloem en het zout toe. Blijf mixen tot je een glad beslag hebt.
  • Verdeel het beslag in gelijke hoeveelheden over twee kommen. Kleur het ene beslag blauw en de andere rood tot je de gewenste kleur hebt verkregen. Giet beide beslagen over een met bakpapier beklede bakplaat waarbij de kleuren beslag elkaar in het midden ontmoeten en je twee gelijke delen hebt (mijn bakplaat is ongeveer 30×45 cm).
  • Bak in een voorverwarmde oven op 175 °C (boven- en onderwarmte) in ongeveer 15 minuten gaar. Laat de plaatcake afkoelen op een rooster.
  • Maak ondertussen de vulling door de (ongeklopte) slagroom met de suiker en mascarpone tot een stevige room te kloppen. Doe in een spuitzak met stervormig spuitmondje.
  • Snijd de cake in het midden doormidden zodat je een blauwe en rode plak hebt. Die van mij waren ongeveer 16 cm bij 21. Snijd de randen eraf zodat je twee gelijke strakke plakken cake hebt. Snijd blokjes van zo’n 3-4 cm.
  • Spuit op ieder blauw stukje cake een toef room en dek af met een rood stukje plaatcake. Maak af met een mooie toef en decoreer met de sprinkles.

Tips

  • Bewaren: De mini plaatcakejes zijn afgedekt in de koelkast voor zo'n 3-4 dagen te bewaren. Je kunt de losse onderdelen ook invriezen, dan blijft het tot 3 maanden goed.