Ga terug
+ servings

Chocolade paasei nestjes

Deze lekkere zoete chocolade paasei nestjes passen perfect bij Pasen en heb je binnen no time gemaakt. Ze zien er toch ontzettend schattig uit?
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram melkchocolade
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • kleine dragee eitjes (of andere paaseitjes naar keuze)

Instructies

  • Smelt de melkchocolade en laat kort afkoelen. Klop de boter tot een romig en luchtig geheel en voeg de gesmolten chocolade toe.
  • Klop tot een gladde massa en doe het chocolademengsel in een spuitzak. Ik gebruikte spuitmondje #233 van Wilton voor de nestjes.
  • Spuit nestjes met een doorsnede van 4-5 cm en vul deze met een paar kleine dragee eitjes of één grote.

Tips

Geen speciaal spuitmondje in huis met meerdere gaatjes? Je kunt ook prima een puntje van een spuitzak knippen, het duurt dan alleen iets langer voordat je nestje klaar is.
Bewaren

In een afgesloten bakje op een droge en koele plek (buiten de koelkast) minstens 4 weken. In verband met vocht/condens zou ik invriezen niet aanraden.