Ga terug
+ servings
CANNELLONI MET SPINAZIE EN RICOTTA
Recept afdrukken
4.38 van 50 stemmen

Cannelloni met spinazie en ricotta

Pasta, spinazie en ricotta zijn een heerlijke combinatie. Deze cannelloni met spinazie en ricotta is makkelijk om te maken en super lekker!
Porties: 3 - 4 personen
voor een ovenschaal rechthoekig 28 x 15 cm

Ingrediënten

Voor de saus

  • scheutje olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2-3 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 blikjes tomatenblokjes (à 400 gram)
  • handje basilicum (fijngesneden)
  • blaadjes van 5 takjes tijm
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • peper en zout

Voor de vulling

  • scheutje olijfolie
  • 600 gram verse spinazie
  • 450 gram ricotta
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 el citroensap
  • peper en zout
  • 12 verse lasagnabladen (of 12 cannelloni buisjes)

Extra

  • 100 gram verse mozzarella
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • pijnboompitjes (geroosterd)

Instructies

  • Begin met het bereiden van de saus. Doe een scheut olijfolie in een pan en bak de gesnipperde ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes, basilicum, tijm en suiker toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 10-15 minuten pruttelen zonder deksel. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
  • Terwijl de saus staat te pruttelen bereid je de vulling. Bak de spinazie met de scheut olijfolie in een pan tot deze geslonken in. Doe de spinazie in een vergiet en druk overtollig vocht eruit. Voeg de ricotta, knoflook en het citroensap toe en roer door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe een laagje saus in een ovenschaal. Verdeel 2 eetlepels van het spinazie-ricottamengsel als een worstje op een lasagnablad en rol voorzichtig op. Herhaal dit tot je alle lasagnabladen gevuld hebt. Plaats de rolletjes op de bodem met de saus en verdeel de overige saus er overheen.
  • Maak af door de mozzarella en Parmezaan erover te verdelen en bak de cannelloni pastaschotel in 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • Serveer met de geroosterde pijnboompitjes.

Tips

  • Tip: Gebruik je de echte cannelloni-buisjes voor dit recept? Houd dan de oventemperatuur en oventijd van de cannelloni aan voor dit recept.
  • Bewaren: Eenmaal afgekoeld kun je de cannelloni afgedekt voor 1-2 dagen bewaren in de koelkast of vries het in.