Go Back

Ciabatta met geitenkaas en parmaham

Pizza kun je ook heel goed maken zonder pizzadeeg. Pak gewoon eens een ciabatta erbij en beleg deze met je favoriete pizzatoppings! Deze ciabatta met geitenkaas en parmaham is in ieder geval een hele lekkere combi.

Ingredi├źnten

  • 1 ciabatta afbakbrood
  • 200 gram tomatensaus
  • 1-2 tl Italiaanse kruiden
  • 75 gram verse spinazie
  • 100 gram geitenkaas
  • 100 gram Parmaham

Instructies

  • Snijd het ciabatta afbakbrood volledig open zodat je twee losse helften hebt.
  • Breng de tomatensaus op smaak met Italiaanse kruiden. Smeer de helften in met de tomatensaus en beleg met de verse spinazie.
  • Verdeel de geitenkaas over de spinazie en bak de ciabattapizza af in een voorverwarmde oven van 200 ┬░C (boven- en bovenwarmte) in 8-10 minuten.
  • Beleg direct na het bakken met de Parmaham en serveer warm.

Tips

  • Bewaren: Je kunt het brood een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar tot het afbakken afgedekt in de koelkast en bekleed na het bakken pas met de ham. Na het bakken is het brood afgedekt 1-2 dagen in de koelkast te bewaren.