Doe de boter, beide soorten suiker, chocola en stroop in een pannetje. Zet het op een laag vuur en roer door tot alles is gesmolten. Draai het vuur uit en laat het mengsel afkoelen. Het mag best nog wat warm zijn, maar niet meer heet.
In een kom klop je de eieren en het vanille-extract luchtig. Voeg hier het gesmolten chocolademengsel aan toe en mix op een lage stand tot een egaal geheel.
Voeg de bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe en mix tot een glad beslag. Je stopt met mixen zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen. Spatel (of mix rustig) vervolgens de witte chocolade door het beslag.
Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Verdeel zo’n 100 gram van de frambozen over de brownie en duw lichtjes in het beslag.
Bak de brownie in 25-30 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte).
Terwijl de brownie afkoelt maak je de meringue. Klop daarvoor de eiwitten met de fijne kristalsuiker bijna stijf. Voeg dan de poedersuiker toe en klop door tot de meringue stijf is en je er mooie pieken van kunt maken. Vul een spuitzak met stervormige spuitmond met de meringue.
Halveer de brownie en snijd de helften in 6 reepjes (in totaal heb je er dan 12) en decoreer met meringuetoefjes en frambozen.