Ga terug

Gemarineerde mozzarella balletjes

Een simpel, maar erg lekker recept: gemarineerde mozzarella balletjes. Een erg lekker borrelhapje met verse kruiden. 
Voor 150 gram of 20 balletjes

Ingrediƫnten

  • 150 gram mozzarella balletjes (20 stuks)
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 takje verse basilicum
  • 4 takjes tijm
  • 1/2 tl chilivlokken
  • peper en grof zeezout

Instructies

  • Haal de mozzarella balletjes uit het vocht en doe samen met de olijfolie in een bakje.
  • Pers de knoflook, snijd de basilicum fijn en rits de blaadjes tijm van de takjes. Voeg toe aan de mozzarella en roer door elkaar.
  • Breng op smaak met de chili, peper en het zout. Voor extra smaak gebruikte ik grof zeezout.

Tips

  • Tip: Houd je niet zo van pittig. Ongeveer 1/4 tl chilivlokken geeft voldoende smaak zonder pittig te zijn.
  • Bewaren: Gemarineerd kun je de balletjes een paar dagen afgedekt in de koelkast bewaren.