Deze frisse citroen kipspiesjes met yoghurtdip zijn perfect als borrelhapjes, op de barbecue óf voor bij de picknick. Lekker zijn ze zeker!
Porties: 6spiesjes
Ingrediënten
450gramkippendijfilets
125mlolijfolie
rasp en sap van 1 citroen
2teentjesknoflook
1tlgedroogde oregano
peper en zout
Voor de dip
100gramGriekse yoghurt
1/4komkommer(fijn geraspt)
extra virgin olijfolie
zout en peper
Instructies
Was je handen met zeep en snijd de kippendijfilets op een aparte snijplank in stukjes van ongeveer ± 3 cm. Snijd eventueel wat van de witte stukjes weg als je hier niet van houdt. Was je handen opnieuw grondig met zeep.
Maak de marinade door de olijfolie, rasp en sap van de citroen, knoflook, oregano, peper en zout in een middelgroot kom door elkaar te roeren met een vork of kleine garde. Zorg er voor dat de olie zich goed vermengt met het citroensap.
Kiep de kipdijstukjes in de marinade. Roer tot alle stukjes bedekt zijn met de marinade. Dek af met vershoudfolie en laat minstens een uur in de koelkast staan. Rijg de gemarineerde kippendijstukjes aan, in water geweekte, houten prikkers. Ongeveer 3 stukjes per prikker is voldoende.
Maak ondertussen de yoghurtdip, door de fijn geraspte komkommer aan de Griekse yoghurt toe te voegen. Voeg naar smaak een beetje olijfolie, peper en zout toe.
Gril de spiesjes op een hete barbecue of in een hete (grill)pan voor 15 min. Keer regelmatig voor een gelijke bruining. Serveer de citroen kipspiesjes met de yoghurtdip.
Bewaren
Lekkerst om meteen op te eten. Maximaal twee dagen in de koelkast bewaren.