Go Back
+ servings

Frisse citroen kipspiesjes met yoghurtdip

Deze frisse citroen kipspiesjes met yoghurtdip zijn perfect als borrelhapjes, op de barbecue óf voor bij de picknick. Lekker zijn ze zeker!
Porties: 6 spiesjes

Ingrediënten

  • 450 gram kippendijfilets
  • 125 ml olijfolie
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • peper en zout

Voor de dip

  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1/4 komkommer (fijn geraspt)
  • extra virgin olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Was je handen met zeep en snijd de kippendijfilets op een aparte snijplank in stukjes van ongeveer ± 3 cm. Snijd eventueel wat van de witte stukjes weg als je hier niet van houdt. Was je handen opnieuw grondig met zeep.
  • Maak de marinade door de olijfolie, rasp en sap van de citroen, knoflook, oregano, peper en zout in een middelgroot kom door elkaar te roeren met een vork of kleine garde. Zorg er voor dat de olie zich goed vermengt met het citroensap.
  • Kiep de kipdijstukjes in de marinade. Roer tot alle stukjes bedekt zijn met de marinade. Dek af met vershoudfolie en laat minstens een uur in de koelkast staan. Rijg de gemarineerde kippendijstukjes aan, in water geweekte, houten prikkers. Ongeveer 3 stukjes per prikker is voldoende.
  • Maak ondertussen de yoghurtdip, door de fijn geraspte komkommer aan de Griekse yoghurt toe te voegen. Voeg naar smaak een beetje olijfolie, peper en zout toe.
  • Gril de spiesjes op een hete barbecue of in een hete (grill)pan voor 15 min. Keer regelmatig voor een gelijke bruining. Serveer de citroen kipspiesjes met de yoghurtdip.
Bewaren

Lekkerst om meteen op te eten. Maximaal twee dagen in de koelkast bewaren.