Ga terug
+ servings

Raw lemon mango bars

Ze zien er onwijs lekker uit deze raw lemon mango bars en dat zijn ze ook! En het prettige is dat ze helemaal niet zo ongezond zijn. Van deze raw lemon mango bars blijf je dus (verantwoord) eten.
Porties: 20 stuks
25 x 25 cm vorm

Ingrediënten

Bodem

  • 180 gram havermout
  • 120 gram cashewnoten
  • 120 gram dadels
  • 3 el kokosolie
  • 2 tl vanille-extract
  • snuf zout

Vulling

  • 175 gram cashewnoten
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 125 ml amandelmelk
  • 60 ml kokosolie (gesmolten)
  • 3 el ahornsiroop
  • 1 tl vanille-extract

Topping

  • 350 gram mango
  • 60 ml kokosolie (gesmolten)

Instructies

  • Een avond (of minimaal 8 uur van tevoren) week je de cashewnoten van de vulling (175 gram) in een bak met ruim water.

Bodem

  • Rooster de havermout samen met de cashewnoten binnen 10 minuten goudbruin in de oven op 175 °C (boven- en onderwarmte).
  • Ontpit de dadels, week ze 5 minuten in kokendheet water en giet ze daarna goed af.
  • Maal alle ingrediënten in de foodprocessor tot er een plakkerig deeg ontstaat. Voeg eventueel 2 eetlepels water toe om dit te bereiken. Stort het mengsel in een met bakpapier beklede vorm van 25 x 25 cm. Verdeel het gelijkmatig over de bodem en druk goed aan.

Vulling

  • Giet het water van de cashewnoten die je hebt laten weken af en dep ze droog. Doe ze in de foodprocessor, samen met het citroenrasp en -sap, de amandelmelk, gesmolten kokosolie, ahornsiroop en vanille-extract. Maal tot er een zijdezachte vulling ontstaan, dit kan zo’n 5-10 minuten duren.
  • Giet het mengsel op de bodem en zet de vorm in de vriezer.

Topping

  • Na een uur ga je verder met de topping. Maal de mango tot een gladde massa in een blender of foodprocessor. Zorg dat de mango op kamertemperatuur is, voeg dan de gesmolten kokosolie toe en mix door elkaar.
  • Giet de topping op de citroenvulling en zet de taart opnieuw een uur in de vriezer.

Tips

  • Bewaren: De taart kun je na een uur gelijk serveren, of je laat hem in de vriezer staan tot hij nodig is. Hier blijft hij drie maanden goed. Haal de taart een uur voor serveren uit de vriezer. In de koelkast kun je de taart maximaal 3 dagen bewaren.
Bewaren

De taart kun je na een uur gelijk serveren, of je laat hem in de vriezer staan tot hij nodig is. Hier blijft hij drie maanden goed. Haal de taart een uur voor serveren uit de vriezer. In de koelkast kun je de taart maximaal 3 dagen bewaren.