Go Back
+ servings

Weespermoppen

Een van de makkelijkste koekjes om zelf te maken zijn deze weespermoppen. Ze zijn heerlijk van smaak waardoor je er van blijft eten!
Porties: 20 koekjes

Ingrediënten

  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram fijne kristalsuiker + extra
  • 1 ei (M)
  • citroenrasp van ¼ citroen (optioneel)

Instructies

  • Doe het amandelmeel en de 150 gram suiker in een kom en voeg het ei en de citroenrasp toe. Roer of kneed het tot een soepel spijs en wikkel in vershoudfolie. Leg minstens een uur in de koelkast, maar een nachtje is nog beter, om het spijs te laten rusten.
  • Halveer het amandelspijs en maak er twee dikke rollen van. Strooi suiker over je werkblad en maak van iedere rol een worst van zo’n 20 cm in lengte die je uitrolt door het suiker. Op deze manier plakt de spijs niet aan je handen en krijgen je weespermoppen een mooi suikerlaagje.
  • Snijd de worst in plakken van 2 cm dik en duw beide snijvlakken nog even in de suiker. Plaats op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte) voor 8-10 minuten of tot ze een goudbruin randje hebben gekregen. Laat afkoelen op een rooster.
  • Bak deze koekjes zeker niet te lang, want dan worden ze te hard en dat is niet lekker. Een weespermop is lekker krokant aan de buitenkant en smeuïg van binnen. Net zoals de gevulde appelkoeken waren deze weespermoppen ook heel snel op.

Tips

  • Bewaren: vier dagen op een koele en donkere plek (niet in de koelkast) in een afgesloten bakje. Invriezen kan indien luchtdicht verpakt tot drie maanden.