Ga terug

Mini Oreo aardbeientaartjes

De combinatie van aardbeien en Oreo's is ontzettend lekker. Deze mini Oreo aardbeientaartjes zijn ook zo gemaakt en waarschijnlijk ook zo weer op!
VOOR 6 TAARTJES VAN ONGEVEER 10 CM

Ingrediënten

  • 200 gram Oreo’s
  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram slagroom
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 250-500 gram aardbeien
  • extra Oreo’s

Instructies

  • Kies voor kleine taartvormpjes met losse bodem en spuit er wat bakspray op. Maal de Oreo’s fijn en laat ondertussen de boter smelten. Voeg de Oreokruimels toe aan de boter en roer door elkaar. Duw de Oreobodem in de taartvormpjes en laat voor minstens 30 minuten opstijven in de koelkast óf bak krokant in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven- en onderwarmte) voor 5-8 minuten.
  • Voor de vulling mix je de slagroom (ongeklopt) samen met de roomkaas, suiker en vanille samen tot je een stevig en egaal mengsel krijgt. Wanneer de bodems afgekoeld zijn, of voldoende opgesteven, vul je ze met de roomkaasvulling tot aan de rand.
  • Snijd de aardbeien in kleine stukjes en verdeel zoals jij wilt over de taartjes. Hierboven zie je drie mogelijke manieren van decoreren. Zet de taartjes terug in de koelkast om de vulling te laten opstijven. Een paar uur is voldoende.
  • Maak het geheel af door er wat extra Oreo’s overheen te verkruimelen en serveer deze mini Oreo aardbeientaartjes bij een glad koud water of ijsthee. Laat het smaken!

Tips

  • Tip: voor de bereiding van de bodem hoef je de vulling niet van de Oreo af te schrapen. Deze kun je gewoon mee fijn malen.