Ga terug
–+ servings

Ruby chocolademousse met rood fruit

Ruby chocolade is de nieuwste chocoladesoort die bijzonder lekker smaakt. Daar hoort natuurlijk een lekker recept bij: Ruby chocolademousse met rood fruit.
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 180 gram Ruby chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • rood fruit naar keuze

Instructies

  • Smelt twee derde van de chocolade au Bain-marie. Wanneer dit is gesmolten haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. roer door tot deze ook gesmolten is.
  • Tussendoor kun je de slagroom met suiker stijf kloppen. Als de chocolade helemaal gesmolten is voeg je dit toe aan de stijfgeklopte slagroom. Spatel rustig door elkaar tot het mengsel een egale kleur heeft.
  • Verdeel de chocolademousse over bakjes naar keuze en zet deze afgedekt minimaal een half uur in de koelkast zodat ze kunnen opstijven.
  • Voor serveren maak je het dessert af met wat rood fruit naar keuze.

Tips

  • Bewaren: afgedekt in de koelkast blijft deze chocolademousse ongeveer 3 dagen goed.