Go Back
+ servings

Bladerdeeg camembert bites

Bladerdeeg en kaas is altijd een goed idee. Daarom zijn deze bladerdeeg camembert bites zo ontzettend lekker. Erg geschikt als borrelhapje.
Porties: 40 stuks

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • camembert
  • los geklopt ei (M)

Instructies

  • Haal het de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat zo’n 10 minuten ontdooien. Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren en snijd ook de de camembert in kleine blokjes.
  • Leg op ieder stukje bladerdeeg een klein stukje camembert en vouw het bladerdeeg er helemaal omheen. Lijm eventueel dicht met wat los geklopt ei. Je wilt voorkomen dat er geen kaas gaat lekken tijdens het bakken.
  • Leg de camembert pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer nu alle stukjes in met het ei. Bak goudbruin in 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 220 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

  • Bewaren: Direct uit de oven zijn deze bladerdeeg camembert bites het lekkerste, maar je kunt ze ook afgesloten bewaren in de koelkast voor 2-3 dagen. Let erop dat de bladerdeeg dan niet meer krokant zal zijn. Je kunt ze eventueel opnieuw kort opwarmen in een oven van 180 °C.