Ga terug

Spiesjes van gehaktballetjes met pindasaus

Een lekker borrelhapje voor op de barbeque: spiesjes van gehaktballetjes met pindasaus. Vooral de zelfgemaakte pindasaus is om te smullen!
VOOR 6 SPIESJES ÓF 18 GEHAKTBALLETJES

Ingrediënten

  • 300 gram half-om-half gehakt
  • 1 ei (M)
  • 2-3 el paneermeel
  • 1 tl ketjap
  • 0,5 tl sambal
  • zout en peper

Voor de pindasaus

  • 125 gram pindakaas (met stukjes)
  • 100 ml water
  • 1 el ketchup
  • 2 tl ketjap manis
  • 0,5 tl sambal
  • 0,25 tl gemberpoeder (optioneel)
  • 0,25 tl knoflookpoeder (optioneel)

Instructies

  • Maak de gehaktballetjes door alle ingrediënten in een kom te doen en tot een smeuïg maar stevig gehakt te kneden. Blijft je gehakt te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.
  • Rijg per prikker drie gehaktballetjes en bak ze op een hete barbecue of grillpan in 10 minuten rondom bruin en gaar. Een andere optie is om de balletjes niet te rijgen, maar in een hapjespan te bakken. Eenmaal gaar en gebakken kun je ze op een prikker rijgen en serveren met de pindasaus.
  • Maak de saus door alle ingrediënten in een pan te doen en goed te roeren. Zet de pan op het vuur en verhit de saus terwijl je blijft roeren. Zodra het begint te borrelen is de saus heet genoeg en dus klaar.
  • Serveer de spiesjes met de pindasaus. Ik weet zeker dat jong en oud van deze gehaktballetjes met pindasaus zullen smullen.

Tips

  • Bewaren: Heb je nog wat balletjes en saus over? Haal de gehaktballetjes van de spiesjes en doe samen met de saus in een afgesloten plastic bakje. Zo blijven ze zo’n 2-3 dagen goed in de koelkast. Om het weer op te warmen voeg je een extra scheutje water toe en warm je deze op in een pannetje of in de magnetron. Goed roeren en klaar. Lekker voor op een broodje als lunch.