Ga terug
–+ servings

Aardbei-citroen waterijsjes

In de zomer is het natuurlijk tijd voor waterijsjes! Deze fruitige aardbei-citroen waterijsjes heb je binnen no time gemaakt en zijn waarschijnlijk ook lekker snel op.
Porties: 10 ijsjes
VOOR 8-10 IJSJES

Ingrediënten

  • 200 ml water
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 200 ml citroensap
  • 10-12 aardbeien

Instructies

  • Doe het water en de suiker in een een pannetje en verhit. Blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost, dit is gebeurd op het moment dat het water weer doorzichtig is.
  • Voeg het citroensap toe aan het suikerwater en roer door. Snijd 2 aardbeien in dunne schijfjes en verdeel de schijfjes over de ijsvormpjes. Verdeel de citroensiroop voor 2/3 over de vormpjes.
  • Pureer de overgebleven aardbeien en vul hier de ijsvormpjes mee aan. Indien nodig vul je verder aan met de overgebleven citroensiroop. Zet de ijsjes minimaal 6 uur in de vriezer.

Tips

  • Bewaren: de ijsjes zijn 2-3 maanden in de vriezer te bewaren.