Go Back

Snelle yoghurt fruit ijsjes

Trek in een ijsje in de zomer? Maak dan deze super lekkere en snelle yoghurt fruit ijsjes helemaal zelf. Smullen maar!
VOOR 10 – 12 IJSJES

Ingrediënten

  • 400 ml yoghurt
  • 1-2 el fijne kristalsuiker of honing
  • verschillende soorten fruit

Extra benodigdheden

  • (siliconen) mini muffinvorm of kleine ronde bakjes
  • houten ijsstokjes

Instructies

  • Roer de suiker of honing door de yoghurt. Snijd het fruit in kleine(re) stukjes en verdeel voor 2/3 over de vormpjes. Giet de yoghurt er overheen en tik er even mee op het aanrecht om te zorgen dat er geen luchtbellen achterblijven. Steek de houten stokjes erin en dek af met vershoudfolie. Zet voor minstens 3 uur in de vriezer.
  • De ijsjes zelf zijn snel gemaakt, maar je moet wel even wachten tot ze bevroren zijn.

Tips

  • Tip: geen siliconen of plastic vormpjes in huis. Bekleed een metalen mini muffinvorm met stukjes vershoudfolie, zodat je de ijsjes er makkelijk uit krijgt.
  • Bewaren: niet langer dan 3 maanden in de vriezer.