Ga terug
+ servings

Pretzel bites

Deze pretzel bites zijn een heerlijke zoute snack voor tussendoor. Het gevaar is alleen dat je ze achter elkaar blijft opeten!
Porties: 60 bites

Ingrediënten

Deeg

  • 200 gram bloem
  • 4 gram gedroogde gist
  • 0,5 tl fijne kristalsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl zout
  • 65 ml melk (handwarm (vol of halfvol, beide kan))
  • 60 ml water (handwarm)

Topping

  • 1 eidooier (M)
  • grof zeezout

Instructies

  • Begin met het maken van het deeg. Hiervoor voeg je bloem, gist, suiker, bakpoeder en zout samen in een kom. Verwarm de melk en het water tot dit handwarm is en voeg toe aan de droge ingrediënten.
  • Kneed de ingrediënten in 8-10 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg 45-60 minuten rijzen tot het in volume verdubbeld is.
  • Na het rijzen stort je het deeg op je werkblad. Druk de lucht eruit en verdeel het deeg in 4 gelijke delen. Leg de bolletjes deeg onder een schone doek of stuk folie, pak er steeds eentje die je tot lange sliert rolt van zo’n 45-50 cm lang.
  • Met een mes of deegsteker maak je er vervolgens kleine bites van, uit één sliert haal je er ongeveer 15.
  • Leg alle stukjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer ze in met de eidooier en strooi er wat vlokken zeezout overheen. Laat ze nu weer 10-15 minuten rijzen (je hoeft de bakplaat niet af te dekken).
  • Bak de pretzel bites in ongeveer 10 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) tot ze mooi goudbruin zijn.
  • De pretzel bites zijn zowel warm als afgekoeld ontzettend lekker. Zet een schaaltje op tafel en hij zal zo leeg zijn. Ook lekker om eventueel te serveren met dips.

Tips

  • Tip: Nog sneller je melk en water verwarmen? In plaats van het pannetje, kun je ook goed heet water bij je koude melk gieten.
  • Bewaren: in een zak of trommel, dan blijven ze 2-3 dagen goed. Invriezen kan ook, dan blijven ze 3 maanden goed.