Go Back
+ servings

Hartige banketstaaf

Saucijzenbroodjes, maar dan net even anders: hartige banketstaaf. Heerlijk als lunch of als tussendoortje. 
Porties: 1 banketstaaf

Ingrediënten

  • 300 gram saucijzen of braadworsten
  • 1 ei (M)
  • 50 gram paneermeel
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei (M) losgeklopt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte). Rol de plak bladerdeeg uit en snijd in de lengte doormidden.
  • Maak de gehaktvulling door de saucijzen of braadworsten uit hun vel te duwen, zodat je alleen het gehakt hebt. Voeg het ei en de paneermeel toe. Kneed tot een smeuïg mengsel.
  • Verdeel het gehakt in twee gelijke delen en draai beide tot een lange worst die gelijk in lengte is aan de lappen bladerdeeg.
  • Plaats op iedere lap bladerdeeg een worst en plaats deze links van het midden waarbij je zo’n 1,5 cm vrijhoudt aan de linkerrand. Duw het gehakt eventueel een beetje plat. Bestrijk de randen met ei en vouw het bladerdeeg dicht. Duw de randjes samen met je vingers of met een vork, smeer als laatst de banketstaven nog even in met het ei.
  • Bak de hartige banketstaven voor 35 minuten of tot deze goudbruin van kleur zijn.

Tips

  • Tip: wil je mini saucijzenbroodjes maken. Snijd de staven dan in kleine stukjes voordat je ze in de oven doet om af te bakken. Perfecte mini saucijzenbroodjes.
  • Bewaren: Je kunt de hartige banketstaven invriezen of in de koelkast bewaren. Warm de (ontdooide) staven op in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven- en onderwarmte) voor 10 minuten of tot ze warm zijn.