Ga terug
+ servings

Pompoen muffins

Deze pompoen muffins zijn echt een aanrader om te maken. Ze zijn gewoon ontzettend lekker op elk moment van de dag!
Porties: 8 (kleine) muffins

Ingrediënten

  • 120 gram bloem
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • 60 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl pumpkin spice (volgens recept)
  • snuf zout
  • 170 gram pompoenpuree (volgens recept)
  • 70 ml melk
  • 1 ei (M)
  • 35 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 8 pecannoten ter decoratie (optioneel)

Instructies

  • Neem een kom waar je alle droge ingrediënten in doet: bloem, baking soda, bakpoeder, suiker, pumpkin spice en zout. Roer met een spatel door elkaar.
  • Voeg de overige ingrediënten toe: pompoenpuree, melk, ei, zonnebloemolie en vanille-extract. Gebruik de spatel om er een egaal beslag van de maken, het is niet erg als er nog kleine klontjes in zitten.
  • Verdeel het beslag over cupcakevormpjes, ik gebruikte siliconen vormpjes waaruit ze heel makkelijke loskwamen. Als je wilt kun je op elke muffin een pecannoot ter decoratie leggen. Het is ook heerlijk om al gehakte pecannoten door het beslag te spatelen. Zet de vormpjes in een cupcakevorm en schuif deze de oven in.
  • Bak de muffins in ongeveer 18 minuten op 200 °C (boven- en onderwamte) gaar.
  • Laat ze kort even afkoelen voordat je ze uit de cupcakevorm haalt.

Tips

  • Bewaren: verpakt 4-5 dagen buiten de koeling of tot 3 maanden in de vriezer.