Ga terug

Glutenvrije kruidnoten

Deze glutenvrije kruidnoten zijn werkelijk om te smullen. Verschrikkelijk lekker en erg makkelijk om zelf te maken.
VOOR EEN SCHAAL VOL

Ingrediënten

  • 120 gram rijstmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 120 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 ei (M)
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el speculaaskruiden (volgens recept)
  • snuf zout

Instructies

  • Het maken van deze kruidnoten is ontzettend simpel. Je doet alle ingrediënten in een kom bij elkaar en kneed het tot een stevig deeg. Verpak het deeg in folie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast. Hoe langer hoe beter, dat komt de smaak ten goede.
  • Draai kleine balletjes van het deeg ter grootte van een kleine knikker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor wat tussenruimte, ze lopen namelijk iets uit.
  • Bak de kruidnoten in 10-15 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat ze even afkoelen op de plaat voordat je ze op een rooster legt.

Tips

  • Bewaren: in een afgesloten trommel 2-3 weken. In de vriezer tot 3 maanden.