Go Back

Kruidnoten cheesecake

Deze heerlijke kruidnoten cheesecake is misschien wel de lekkerste Sinterklaastaart. De cheesecake is perfect om te maken op pakjesavond!
VOOR EEN 24 CM VORM, 10-12 PERSONEN

Ingredi├źnten

Bodem

  • 240 gram kruidnoten (of speculaasjes)
  • 100 gram ongezouten roomboter

Cheesecake

  • 600 gram roomkaas
  • 180 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren (M)
  • 125 gram zure room
  • 1 tl vanille-extract
  • 20 gram bloem
  • 4 tl speculaaskruiden (volgens recept)
  • 175 gram kruidnoten

Topping

  • kruidnoten
  • schuddebuikjes
  • amandelschaafsel

Instructies

  • Begin met het maken van de bodem. Maal de kruidnoten of speculaasjes fijn, smelt de boter en roer deze twee door elkaar heen tot een kruimelig en plakkerig mengsel. Stort het in een met bakpapier beklede bakvorm en druk de bodem stevig aan.
  • Maak daarna het beslag voor de cheesecake. In een kom klop je de roomkaas en suiker romig. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot deze zijn opgenomen. Zure room en vanille-extract kun je tegelijk toevoegen, mix tot een egaal mengsel. Spatel bloem en speculaaskruiden door het beslag, als laatst spatel je de kruidnoten erdoor.
  • Giet het beslag op de kruidnotenbodem en verdeel gelijkmatig. Schuif de cheesecake in de oven.
  • Bak de kruidnoten cheesecake in 60 minuten op 150 ┬░C (boven- en onderwarmte).
  • Zet daarna de oven uit en laat de taart afkoelen in een dichte oven.
  • Wanneer de taart hooguit nog een beetje lauwwarm is, dek je hem af met folie en zet je hem een nacht in de koelkast om verder op te stijven.
  • De volgende dag maak je de taart af met de toppings.

Tips

  • Bewaren: in de koelkast 3-4 dagen houdbaar. Houd er rekening mee dat de kruidnoten bovenop na verloop van tijd zachter worden. In de vriezer (zonder topping) tot 3 maanden houdbaar.