Go Back
–+ servings

Stoofpeertjes-speculaas tiramisu

Met stoofpeertjes en speculaas maak je een onwijs lekker Sinterklaas dessert: stoofpeertjes-speculaas tiramisu. Deze tiramisu eet je het liefst de hele dag door!
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 2-4 el stoofpeertjesvocht
  • 8-10 speculaasjes
  • extra stoofperenvocht
  • 2-3 stoofpeertjes (volgens recept)

Instructies

  • Klop de slagroom stijf met de suiker. Doe de mascarpone in een kom en roer rustig wat losser. Voeg 2 eetlepels van het stoofperenvocht toe en roer tot deze is opgenomen. Als het nog een stevig mengsel is, kun je nog 1-2 eetlepels toevoegen (en anders laat je het zo). Voeg een deel van de slagroom toe en spatel rustig door de mascarpone. Wanneer het deels is opgenomen voeg je de rest van de slagroom toe, spatel tot een egaal mengsel.
  • Breek de speculaasjes in stukjes en snijd de stoofperen ook in stukjes.
  • Doop wat stukjes speculaas in het stoofperenvocht en leg deze op de bodem van de schaaltjes/bakjes/glaasjes voor de tiramisu. Bovenop de speculaasjes gaan vervolgens de stoofpeertjes, top dat weer af met de mascarponeroom. Maak vervolgens weer alle laagjes opnieuw, eindig met de room.
  • Decoreer je Sinterklaas tiramisu met extra stukken speculaas en een paar stoofpeertjes.

Tips

  • Bewaren: Afgedekt in de koelkast 3-4 dagen houdbaar, ook erg goed voor te bereiden als sinterklaasdessert dus.