Ga terug
–+ servings

Stoofpeertjes tartelettes

Stoofpeertjes horen echt bij de kerst. Als variant op de klassieke stoofpeertjes mogen deze stoofpeertjes tartelettes er ook zeker wezen.
Porties: 10 stuks van 8 cm

Ingrediënten

  • 10 tartelettes (volgens recept)
  • 250 gram mascarpone
  • 2 el stoofperensap
  • 125 ml slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 3-4 stoofpeertjes (volgens recept)

Instructies

  • Maak de tartelettes/koekbakjes volgens recept. Je kunt dit zelfs al enkele dagen van tevoren maken.
  • Voor de vulling roer je de mascarpone een beetje los in een kom, roer het stoofperensap er rustig doorheen. Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel ook dit rustig door de mascarpone. Het is belangrijk om rustig en voorzichtig te spatelen om te voorkomen dat het mengsel te dun wordt.
  • Je kunt eventueel naar smaak nog 1-2 extra eetlepels stoofperensap toevoegen, maar kijk hierbij uit dat het niet te dun wordt.
  • Verdeel de mascarponeroom over de tartelettes. Snijd vervolgens de stoofperen in partjes en leg deze in een waaier bovenop de tartelettes.

Tips

  • Bewaren: De losse koekbakjes zijn enkele dagen te bewaren, eenmaal gevuld zijn ze 2-3 dagen houdbaar in de koelkast. Houd er rekening mee dat ze na verloop van tijd wat zachter zullen worden.