Ga terug
+ servings

Appel-kruimel cheesecake

Wie houdt er nu niet van cheesecake? Deze appel-kruimel cheesecake is snel te maken en onweerstaanbaar lekker!
Porties: 12 personen
24 cm bakvorm

Ingrediënten

Bodem

  • 240 gram volkoren digestive koekjes
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 1 tl kaneel

Cheesecake

  • 600 gram roomkaas
  • 180 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren (M)
  • 125 gram zure room
  • 1 tl vanille-extract
  • 20 gram patentbloem
  • 5 appels
  • 2 tl kaneel
  • 50 gram fijne kristalsuiker

Crumble (kruimellaag)

  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram patentbloem
  • snufje zout

Instructies

  • Begin met het maken van de bodem. Maal de digestive koekjes fijn. Smelt de boter. Roer de koekkruimels met het kaneel door de gesmolten boter tot een kruimelig en plakkerig mengsel. Stort het in een met bakpapier beklede bakvorm en druk de bodem stevig aan.
  • Maak daarna het beslag voor de cheesecake. In een kom klop je de roomkaas en suiker (de 180 gram) romig. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot deze zijn opgenomen. Roer de vanille-extract samen met de zure room en voeg toe. Voeg het bloem toe en mix tot een egaal mengsel.
  • Schil en snijd de appels in kleine stukjes. Voeg de kaneel en het suiker (de 50 gram) toe en roer door elkaar. Spatel 1/3 van het appelmengsel door het beslag. Giet het beslag op de bodem en strijk glad met een spatel. Verdeel de overige appelstukjes over de cheesecakelaag.
  • Doe de boter, suiker, bloem en het zout in een kom en wrijf met je vingers tot een kruimelmengsel, oftewel de crumble. Verdeel dit over de laag appel en schuif de cheesecake in de oven.
  • Bak de appel-kruimel cheesecake in 60 minuten op 150 °C in een voorverwarmde oven (boven- en onderwarmte).
  • Zet daarna de oven uit en laat de taart afkoelen met de ovendeur een klein beetje open.
  • Zet de appel-kruimel cheesecake een nacht, of minstens 6-8 uur, in de koelkast om verder op te stijven.

Tips

  • Tip: Voor een stevig cheesecake beslag gebruik je Philadelphia of MonChou roomkaas. Zorg dat de roomkaas koud is en mix daarnaast zo kort mogelijk.
  • Tip: Door de appel zal deze cheesecake iets zachter zijn dan je misschien gewend bent. Houd je daar niet van, bak je cheesecake dan 10 minuten langer.
  • Bewaar de cheesecake voor 3-4 dagen in de koelkast. Invriezen kan ook. Verpak individuele punten goed in met folie bewaar voor maximaal 1 maand in de vriezer. Laat in de koelkast ontdooien.