Ga terug
+ servings

Croissant muffins met spek en ei

Een croissant gevuld met spek en ei klinkt toch als een fantastisch ontbijt? Met deze croissant muffins met spek en ei kan jij je dag heerlijk beginnen. 
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg
  • 6 plakjes spek
  • 6 eieren (S of M)
  • geraspte kaas
  • zout en peper

Instructies

  • Ik gebruikte grote papieren muffinvormpjes waarin ik dit recept maakte. Als je gelijk in de muffinvorm werkt kan dit ook, bekleed de holtes dan wel met bakpapier.
  • Neem een stuk croissantdeeg waarmee je de vormpjes bekleedt, druk de naden stevig aan. Een extra opstaand randje bovenaan is geen probleem, zorg er wel voor dat je geen dubbele lagen deeg aanbrengt, anders rijst het straks teveel en past de vulling niet meer.
  • Leg een plakje spek in de vormpjes en druk ook deze weer netjes aan. Breek een eitje boven elke holte, kleine eitjes passen het best. Bij een M ei loop je het risico dat ze iets overlopen.
  • Strooi wat geraspte kaas over de eitjes, doe hetzelfde met peper en zout.
  • Bak de croissant muffins in 12-15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de muffins even afkoelen in hun vormpjes voordat je ze eruit haalt, ze zijn dan wat steviger en komen makkelijker los.

Tips

  • Bewaren: Ik zou ze zelf direct serveren, al zijn ze eenmaal afgekoeld ook heerlijk. Je kunt ze in de koelkast nog 2-3 dagen bewaren. Opwarmen kan ook, doe dit in ongeveer 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).