Ga terug

Kaas-knoflookbroodjes

Deze lekkere kaas-knoflookbroodjes zijn ideaal voor bij de soep, als lunch of gewoon tussendoor. Na een kaas-knoflookbroodje wil je er alleen maar meer!

Ingrediënten

Deeg

  • 300 gram patentbloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • snuf zout
  • peper
  • 2 el olijfolie
  • 160 ml lauwwarm water
  • 1,5 tl knoflookpoeder
  • 50 gram geraspte kaas

Topping

  • scheutje olijfolie
  • peper, zout, knoflook naar smaak
  • geraspte kaas

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg samen in een kom en kneed met een (staande) mixer in 10-15 minuten tot een soepel deeg waar je een mooi vliesje van kunt trekken.
  • Plaats het deeg in een met olie ingevette kom, dek de kom af en laat het ongeveer een uur rijzen op een warme plek tot het in volume is verdubbeld.
  • Stort het deeg daarna op je werkblad, druk de lucht eruit en verdeel in 10-12 gelijke stukken. Draai er bolletjes van en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek de broodjes af en laat nog zo’n 30-45 minuten staan tot ze nog meer zijn gerezen.
  • Maak ondertussen een mengsel van de scheut olijfolie met peper, zout en knoflook. Na de tweede rijs smeer je de broodjes hier dun mee in. Plaats ook wat geraspte kaas bovenop de broodjes, wees hier niet te zuinig mee.
  • Bak de broodjes in 20-25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

  • TIP: Als het deeg mooi soepel is, kan je er een vliesje van trekken. Zo’n vliesje kun je vergelijken met een stukje kauwgom zover uitrekken dat het in het midden zo dun is, dat je er doorheen kunt kijken. Zonder dat het scheurt uiteraard.
  • Bewaren: ongeveer 3 dagen in een afgesloten verpakking buiten de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.