Ga terug
+ servings

Pecan-karamel koekjes

Pecannoten en karamel: een combi made in heaven! Deze Pecan-karamel koekjes zijn dan ook hemels lekker.
Porties: 25 stuks

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 eidooier (M)
  • 280 gram bloem
  • snufje zout
  • 100 gram pecannoten (grofgehakt)
  • 100 gram karamelblokjes

Instructies

  • Mix de boter, suiker en vanille-extract tot een romig geheel. Voeg het eidooier toe en mix tot deze is opgenomen. Voeg daarna bloem en zout toe en kneed je het tot een stevig koekdeeg. Als laatst voeg je de noten en karamel toe, kneed of mix door het deeg tot ze gelijkmatig verdeeld zijn.
  • Wikkel het deeg in folie en leg het minstens een uur in de koelkast om te laten rusten.
  • Na het rusten kun je balletjes draaien van het deeg. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat.
  • Bak de koekjes in ongeveer 12-15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin kleuren.
  • Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst om volledig af te koelen.

Tips

  • TIP: Koekjes zijn altijd zacht wanneer ze uit de oven komen. Tijdens het afkoelen harden ze uit.
  • Bewaren: de koekjes kun je in een trommel tot wel 2 weken bewaren. In de vriezer zijn ze tot 3 maanden houdbaar.