Go Back

Chocoladeflikken

Het is bijna geen recept te noemen, zo simpel is het om chocoladeflikken te maken, maar oh zo lekker! En chocoladeflikken zien er ook nog eens super leuk uit.

Ingrediënten

  • 200 gram chocolade (naar keuze)
  • ongezouten noten (mix met o.a. pistache, amandelen en cashewnoten)

Instructies

  • Smelt 2/3 van de chocolade, in dit geval 135 gram, au bain-Marie. Zodra alle chocolade is gesmolten haal je de kom van de pan af en voeg je de overige chocolade toe. Blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is.
  • Laat de chocolade afkoelen. Het is belangrijk dat de chocolade de juiste temperatuur heeft voordat je het gaat verwerken voor de flikken. Hoe je dat precies doet en waarom lees je in dit artikel over chocolade tempereren zonder thermometer.
  • Leg een vel bakpapier klaar op een snijplank (dan kun je het straks makkelijker verplaatsen). Zodra de chocolade getempereerd is schep je met een kleine lepel een beetje chocolade op het bakpapier. Tik even met de lepel tot alle chocolade er vanaf is in het midden van de chocoladeflik, je zult zien dat het nu ook gelijk wat uitloopt. Mijn flikken waren zo’n 5 cm in diameter. Herhaal dit proces tot alle chocolade op is.
  • Leg drie nootjes op ieder stukje chocolade. Laat de chocoladeflikken volledig uitharden.

Tips

  • TIP chocoladeflikken staan ook erg leuk met roze of blauwe muisjes op een baby shower of als lekkers voor het kraambezoek.
  • Bewaren: in een afgesloten trommel op een donkere en koele plek. De flikken kun je enkele weken bewaren afhankelijk van de gebruikte chocolade en noten. Houd 2-3 weken als max aan, dan zit je altijd goed.