Ga terug
+ servings

Passievrucht-meringue tartelettes

Passievrucht-meringue tartelettes is een heerlijk zoet recept. De brosse koekbodem, de frisse passievruchten curd en zijdezachte meringue als topping gaan perfect samen. Zie dat maar eens te weerstaan!
Porties: 10 tartelettes

Ingrediënten

Instructies

  • Begin met het bereiden van de passievruchten curd volgens recept. Laat de curd afkoelen.
  • Maak de tartelettes volgens recept. Laat de bodems helemaal afkoelen voordat je deze gaat vullen. Terwijl die aan het afkoelen zijn, kun je wel de meringue vast voorbereiden.
  • Klop daarvoor de eiwitten met de fijne kristalsuiker bijna stijf. Voeg dan de poedersuiker toe en klop door tot de meringue stijf is en je er mooie pieken van kunt maken. Vul een spuitzak met stervormige spuitmond met de meringue.
  • Vul de tartelettesbodems met de passievruchten curd. Neem de spuitzak en spuit op elk gebakje een aantal kleine toefjes meringue tot de curd bedekt is.
  • Gebruik een crème brûlée brander om de meringue wat goudbruine accenten te geven. Als je geen brander hebt, kun je de taartjes ook kort even onder een hete grill zetten terwijl je erbij blijft.

Tips

  • Tip: Houdt twee eiwitten van het passievruchten curd recept achterwege en gebruik die voor het bereiden van de meringue voor deze tartelettes. De eiwitten kun je 1-2 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.
  • Bewaren: Dit recept leent zich perfect voor mensen die van voorbereiden houden. Zowel de curd als de tartelettesbodems kunnen van tevoren bereid worden. De bodems blijven in een afgesloten trommel zeker twee weken goed. Na bereiding kun je de curd in een afgesloten verpakking 2-3 weken in de koelkast bewaren. Eenmaal bereid bewaar je de gebakjes 2-3 dagen afgedekt in de koelkast.