Ga terug
+ servings

Brie-bacon croissanthapjes

Luchtig deeg gevuld met een combinatie van zoete en zoute ingrediënten, dat maakt deze hapjes verrassend lekker!
Porties: 18 stuks

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 6-8 plakjes bacon
  • 120 gram brie
  • paar eetlepels Hero abrikozenjam
  • handje pistachenootjes fijngehakt
  • 1 ei om in te smeren

Instructies

  • Rol het deeg uit en snijd langs de stippellijnen in 6 delen. Verdeel ieder stuk deeg ook weer in 3 (ongeveer) gelijke delen.
  • Leg op ieder lapje deeg een stukje bacon, gevolgd door een blokje brie. Schep er ongeveer een halve theelepel jam op en maak het af met wat pistachenootjes.
  • Vouw de croissantjes dicht. Om te zorgen dat ze niet leeglopen in de oven, knijp je de randjes stevig dicht.
  • Leg de croissanthapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer ze in met geklutste eitje en bestrooi met wat pistachenootjes.
  • Bak de hapjes in 10-12 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Het lekkerst om gelijk op te eten, maar afgedekt in de koelkast zijn de hapjes 2-3 dagen houdbaar.