Ga terug

Koekjes met cream cheese en fruit

Wist je dat je van Jodenkoeken een heel lekker toetje kunt maken? Je hebt er maar een paar ingrediƫnten voor nodig om deze lekkere koekjes met cream cheese en fruit op tafel te toveren.

Ingrediƫnten

  • 1 recept suikerkoekjes of jodenkoeken
  • 200 gram roomkaas
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 1 el vanille extract
  • 125 ml slagroom
  • vers fruit

Instructies

  • Bak de door jouw gekozen koekjes volgens het recept en laat ze afkoelen op een rooster. In een kom meng je de roomkaas met de suiker en vanille. Roer met een spatel door elkaar.
  • In een andere kom klop je de slagroom stijf. Voeg dit toe aan het roomkaas mengsel en spatel er voorzichtig doorheen. Doe het cream cheese mengsel in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit op ieder koekje een laag cream cheese tot alles op is.
  • Snijd en was indien nodig je fruit en verdeel deze over de koekjes met cream cheese.
Bewaren

De koekjes zijn het lekkerste als je ze direct serveert. Vanwege de cream cheese moet je ze bewaren in de koelkast, waardoor het koekje zelf zijn knapperigheid zal verliezen.