Ga terug
+ servings

Blauwe bessen tiramisu

Een heerlijke tiramisu, maar dan nét een beetje anders. Deze blauwe bessen tiramisu is erg lekker en niet moeilijk om te maken.
Porties: 1 Schaal van 20x20 cm

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 250 ml mascarpone
  • 100 gram stevige lemon curd (volgens recept)
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 225 gram lange vingers
  • blauwe bessen (limonade) siroop of cassis
  • 250 gram blauwe bessen

Instructies

  • Doe de slagroom met de mascarpone, lemon curd en de eetlepel suiker in een kom en mix tot een stevig en glad geheel.
  • Vul een bakje of schaaltje met (aangelengdblauwe bessen limonade of cassis en dip hierin de lange vingers en bedek hiermee de bodem van je schaal. Verdeel iets minder dan de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers. Verdeel hier enkele blauwe bessen overheen en strijk nog een dun laagje mascarpone vulling overheen. Zorg dat je nog de helft overhoudt voor de bovenkant.
  • Dip weer een een nieuwe laag lange vingers in de limonade en strijk de tiramisu af met de resterende mascarpone. Bedek nu de gehele bovenkant met blauwe bessen. Plaats de blauwe bessen tiramisu in de koelkast om op te stijven voor minstens 1 uur.
  • Haal de tiramisu uit de koelkast en snijd in 9 gelijke stukken. Bestrooi met poedersuiker voor serveren.
Bewaren
Voor 3-4 dagen afgedekt in de koelkast