Ga terug
–+ servings

Mojito cocktail

Bij een lekkere borrel hoort ook een goede cocktail. De mojito drink ik zelf ontzettend graag en met dit recept maak je 'm makkelijk zelf.
Porties: 1 glas

Ingrediënten

  • 50 ml rum (wit)
  • 20 ml limoensap (ongeveer 1 limoen)
  • 2 tl fijne kristalsuiker
  • 2 takjes munt
  • 75 ml bruiswater
  • crushed ijs
  • extra munt voor serveren

Instructies

  • Vul een (tumbler) glas van 0,3 l met de rum, limoensap en de fijne kristalsuiker. Roer goed door, zodat de suiker al iets kan oplossen.
  • Sla de takjes munt een paar keer tegen je handen om de aroma en geur van de munt te activeren. Haal de blaadjes van de takjes en doe in het glas. Schenk het bruiswater er overheen.
  • Roer nogmaals door en vul aan met het crushed ijs tot aan de rand van het glas.
  • Serveer met een takje extra munt. Proost!
Bewaren

Deze cocktails serveer je direct. Je kunt de limoen(en) vooraf persen en het sap bewaren in de koelkast.