Go Back
+ servings

Quesadilla krans

Deze quesadilla krans is ideaal als borrelhapje. In een keer in de oven en daarna kan iedereen zijn eigen mini quesadilla eraf "scheuren".
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 pakken kleine tortilla's 16 stuks
  • 2 kipfilets gekookt in bouillon
  • 80 gram geraspte cheddar
  • 80 gram geraspte mozzarella
  • 1 rode paprika fijngesneden
  • 100 gram maïs
  • 125 gram tomatensaus
  • 1-2 tl bbq kruidenmix (volgens recept)
  • extra geraspte kaas
  • tomaten salsa saus (volgens recept)

Instructies

  • Halveer de tortilla's. Plaats een kommetje (waar je na het bakken een dipsaus in doet) in het midden van een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Pluis de gekookte kip zodat je kleine stukjes hebt en doe dit samen met de cheddar, mozzarella, paprika, maïs, tomatensaus en bbq kruidenmix in een kom. Roer door elkaar tot een smeuïg geheel.
  • Smeer de vulling uit over de gehalveerde tortilla en rol op als een hoorntje. Plaats de opgerolde tortilla met de smalle kant tegen het kommetje aan en ga zo rond. Stapel vervolgens de tweede laag tortilla's hier bovenop. Ga door tot de vulling op is. Het kan zijn dat je nog een tot een halve tortilla over houdt. Strooi wat extra geraspte kaas over de krans.
  • Haal de schaal van de bakplaat af en plaats de quesadilla krans in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven- en onderwarmte) voor 15-20 minuten. Bereid ondertussen de tomaten salsa saus volgens recept.
  • Schuif de krans op een houten plank of groot bord en plaats je kommetje met salsa in het midden. Serveer direct.

Tips

  • Tip: De vulling kan vooraf bereid worden en één dag afgedekt in de koelkast bewaard worden. Ook de salsa kan vooraf bereid worden.
  • Bewaren: Eenmaal afgekoeld, afgedekt bewaren in de koelkast voor 1-2 dagen.