Ga terug
+ servings

Peren muffins met pecannoten en banaan

Fruit en noten gaan heel goed samen in een muffin. Dat bewijzen deze peren muffins met pecannoten en banaan zeker weten. Probeer ze eens uit!
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 2 tl kaneel
  • snuf zout
  • 1 banaan
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 rijpe peren
  • 80 gram pecannoten

Instructies

  • Voor het maken van deze peren muffins heb je geen mixer nodig. Doe de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout bij elkaar in een kom, roer even door met een spatel.
  • In een andere kom breek je de banaan in kleine stukken, prak deze een klein beetje. Voeg nu de andere vochtige ingrediënten, eieren, melk en zonnebloemolie, toe. Klop dit met een garde door elkaar.
  • Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en spatel door elkaar tot één geheel, dit mag best een beetje klonterig zijn.
  • Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd in kleine stukjes. Hak ook de pecannoten in kleinere stukken. Roer beiden door het beslag.
  • Neem een muffinvorm die je bekleed met muffin- of cupcakepapiertjes. Met een ijslepel verdeel je het beslag over de vormpjes tot ongeveer een halve centimeter onder de rand.
  • Bak de muffins in 25 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

In een afgesloten trommel blijven de muffins zeker een week goed. Invriezen kan ook, dan blijven ze 3 maanden goed.