Go Back
+ servings

Amandelspijs

Amandelspijs kopen in de winkel hoeft met dit lekkere recept niet meer. Amandelspijs is namelijk heel erg makkelijk om zelf te maken.
Porties: 300 gram

Ingrediënten

  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • ½ ei (M)
  • citroenrasp van ¼ citroen (optioneel)

Instructies

  • Doe het amandelmeel en de suiker in een kom en voeg het ei en de citroenrasp toe. Blijf roeren en mengen tot je een kneedbaar geheel hebt. Voeg een klein beetje extra ei toe als het te droog blijft.
  • Kneed het amandelspijs tot een blokje en verpak in vershoudfolie. Leg het spijs voor het lekkerste resultaat 1 nacht in de koelkast.
  • Het amandelspijs is echter ook direct te verwerken. In dat geval maak je het voordat je aan het recept begint en leg je het te rusten in de koelkast tot je het nodig hebt.