Go Back
+ servings

Mini frikandelbroodjes

Een makkelijke en vooral een hele lekkere snack: mini frikandelbroodjes. Perfect voor een partijtje of bij de feestdagen.
Porties: 12 hapjes

Ingrediënten

  • 4 stuks bevroren oven frikandellen
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • curry
  • ei (los geklopt)

Instructies

  • Haal de plakjes bladerdeeg en de frikandellen uit de vriezer en verwarm de oven voor op 220 °C (boven- en onderwarmte). Bekleed ondertussen ook een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd alle plakjes bladerdeeg in de breedte doormidden en snijd alle frikandellen in 3 gelijke stukken.
  • Snijd meerdere inkepingen in de linkerhelft van het bladerdeeg. Leg de frikandellen op het bladerdeeg om te zien tot hoever je de inkepingen kunt maken.
  • Haal de frikandellen weg en doe een beetje curry op de plek van de frikandel. Leg de frikandellen op de curry en smeer de linker- en rechterrand van het bladerdeeg in met het los geklopte ei.
  • Vouw de linkerhelft van het bladerdeeg over de frikandel en duw de randjes met een vork aan.
  • Bak de mini frikandelbroodjes in 20-25 minuten goudbruin en serveer warm.
Bewaren

Je kunt de frikandelbroodjes ook op een later moment opnieuw opwarmen. Voor 5-10 minuten in een oven van 180 °C zou voldoende moeten zijn.